onsdag den 3. oktober 2018

IVS foreslået afskaffet OG 2 år til eksisterende til at blive til ApSI regeringens/statsministeriets redegørelse for lovforslag der skal vedtages, fremkommer nu nyt om IVS Iværksætter selskaber og nye krav

Ud over at der skal lukkes for nystiftelser - kommer der, som det ser ud, krav om hurtig kapital opbygning - eller lukning for eksisterende.


For at gøre det let, citerer jeg lidt direkte fra side 18 i det store katalog:


Citat:
"Det foreslås med lovforslaget, at muligheden for at stifte nye iværksætterselskaber afskaffes, og at minimumskravet til anpartsselskabers selskabskapital sænkes. Derudover indføres der en overgangsperiode på 2 år for nuværende iværksætterselskaber, hvor de skal opbygge en minimumskapital svarende til minimumskapitalen for anpartsselskaber. " Citat slut.

Det vil jo være noget, som eksisterende IVS må tage i betragtning, og ud fra, at rigtigt mange IVS næsten ingen aktivitet har, ja så kan man nok forvente, at en del slet ikke vil kunne opbygge en sådan bunden kapital.

Det skal med, at minimum kravet til ApS så også foreslås sænket, forventeligt nok til 40.000 kr, hvorfor det vil utvivlsomt vil være det krav, IVS så fremad skal have i bunden kapital for at kunne omdannes.

Stiftes for 1 krone f.eks. vil der så dog stadigt kun være fradrag ved salg eller lukning for 1 kr.


Med en sådan krav, vil der hurtigt blive luget ud i IVS og man skal tænke sig rigtigt godt om inden man nu pludseligt skynder sig at få stiftet IVS mens man kan, til en kapital på 1 krone. Det kan jo være svært at skulle afsætte 40.000 kr i en hast fra overskud på driften for mange OG så vil rigtig mange nok med stor fordel, hellere stifte ApS direkte, med de forventede 40.000 kr som krav.
Det vil give langt mere mening.


Jeg har ved møde, indkaldt af erhvervsministeren (den gang Brian M) medio 2018 siddet med jurister i EOS og talt om disse IVS problematikker, og foreslog i alle fald

1
Bod for at aflevere regnskab for sent bør falde personlig på ledelse/ejere, dersom selskabet lukket uden regnskab (tvangslukning) Skulle gælde alle selskabsformer, men speciel med IVS med ofte 1 kr i kapital og måske 3 ejere, så var lukning besparelse på 3x 3000 kr for ejerne og i stedet stod skat og EOS med rykker arbejde og skrifteretten med oprydning. 

2
Personlig betaling af ejere/ledelse af gebyr til dækning af skats og skifterets udgifter ved tvangslukning (formentlig 6-8.000 kr ialt svarende til EOS undersøgelsens estimat - om jeg husker ret)

3
Stfitelse gøres afhængig af at alle ejerregistre, ejerbøger, stiling til moms klart taget samt angivelse af e-mails til modtagelse af besked ved post i selskabets digitale postkasse er op plads (mange så slet ikke der blev rykke for regnskab f.eks)

4
Checkliste som ejere eller direktører af selskaber skulle gennemgå og underskrive som tegn på, at de kendte til forpligtelserne ved at drive selskab. (kald det et lille kørekort - en sådan checkliste findes mig bekendt f.eks. ved UG i Tyskland)

5
Udsendelse til alle ejere/ledelse af selskaber med reminder om moms, årsrapport og selskabsselvangivelse med en eller anden god frist og klargøring af konsekvens (ex 1 md før moms og 2-3 mdr før regnskab) til digital postkasse som jo skulle være tilknyttet ejeres/ledelses personlig email som besked. (en helt auto funktion med udsendelsen)

6
Forbud mod at nystifte selskab som stifter, hvis man som person inden for seneste X? mdr havde ladet andet selskab tvangsopløse
(ville have fået en del af de som lukker f.eks et IVS og stifter nyt med næsten samme navn og uden kurator har kræfter til at se det - kører goodwill og sikkert en del aktiver videre samme uge i nyt IVS)

Han man stor appetit kan man læse hele udsendelsen her


SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Ingen kommentarer:

Send en kommentar