mandag den 15. oktober 2018

Stop for nye IVS + nye regler for gamle


OVERVEJ STÆRKT OM IKKE DER SKAL STIFTES ApS DIREKTE. NY FORVENTET LOV FORRINGER EKSISTERENDE IVS - OG MANGE LEVERANDØRER STILLER ØGEDE KRAV TIL IVS.
I regeringens/statsministeriets redegørelse for lovforslag der skal vedtages, fremkommer nu nyt om IVS Iværksætter selskaber og nye krav

Iflg. erhvervsministeriet fremsættes lovforslaget tidl. februar 2019 og formentlig med straks-vedtagelse.


SENESTE NYE 17/12-2018: Der er opstået uenighed mellem DF og regeringen repræsenteret ved erhvervsministeren Rasmus Jarlov, om hvorvidt ApS kapitalkravet skal nedsættes fra 50.000 kr til 40.000 kr, som lidt kompensation til iværksættere, i forbindelse med stop for ny IVS.
DF vil ikke have ApS kravet sat ned, og det vil så kunne betyder, at eksisterende IVS kan få det endnu vanskeligere, da de så formentlig vil skulle sætte 50.000 kr af til bunden kapital, hvilket vil binde mere mere 60.000 kr overskud før skat. Kravet fra DF er nu, at forslaget skal være fremstillet inden sommeren 2019. Her er DF ændringsforslag med krav om vedtagelse inden 1/7 i link

Ud over at der skal lukkes for nystiftelser - kommer der, som det ser ud, krav om hurtig kapital opbygning - eller lukning for eksisterende.


For at gøre det let, citerer jeg lidt direkte fra side 18 i det store katalog:


Citat:
"Det foreslås med lovforslaget, at muligheden for at stifte nye iværksætterselskaber afskaffes, og at minimumskravet til anpartsselskabers selskabskapital sænkes. Derudover indføres der en overgangsperiode på 2 år for nuværende iværksætterselskaber, hvor de skal opbygge en minimumskapital svarende til minimumskapitalen for anpartsselskaber. " Citat slut.

Det vil jo være noget, som eksisterende IVS må tage i betragtning, og ud fra, at rigtigt mange IVS næsten ingen aktivitet har, ja så kan man nok forvente, at en del slet ikke vil kunne opbygge en sådan bunden kapital.

Det skal med, at minimum kravet til ApS så også foreslås sænket, forventeligt nok til 40.000 kr, hvorfor det vil utvivlsomt vil være det krav, IVS så fremad skal have i bunden kapital for at kunne omdannes.

Stiftes for 1 krone f.eks. vil der så dog stadigt kun være fradrag ved salg eller lukning for 1 kr.


Med en sådan krav, vil der hurtigt blive luget ud i IVS og man skal tænke sig rigtigt godt om inden man nu pludseligt skynder sig at få stiftet IVS mens man kan, til en kapital på 1 krone.

Det kan jo være svært at skulle afsætte 40.000 kr i en hast fra overskud på driften for mange OG så vil rigtig mange nok med stor fordel, hellere stifte ApS direkte, med de forventede 40.000 kr som krav.

Det vil give langt mere mening - og jo give fradrag i aktieindkomst for 40.000 kr ved senere salg af ApS - hvor man I IVS, der sparer op via eget selskabsbeskattede overskud, kun kan fradrage den oprindeligt indskudte kapital.
IVS har i forvejen ikke skaffet sig selv det bedste ry, og nu vil mange vel være usikre på, at et IVS klarer at opbygge 40.000 kr på 2 år, eller om det så lukker.


Til lidt trøst:

Alternativet er jo Personlig virksomhed - eller ApS - med personlig virksomhed har man:


  • Lettere ved at få en bank med
  • Ingen krav til opsparing af bundet kapital overhovedet
  • Fradrag i personlig skat for tab i stedet for bare fremskrivning
  • Mulighed for VSO med helt samme skat af overskud der ikke hæves
  • Ikke offentlig regnskab
  • Ikke lovpligtig arbejdsskadeforsikring
  • Lov til at hæve personligt helt som man vil
  • Ved fiasko: Tabet er fradrag og lukning tager 5 minutter og er let
  • Ved succes: Skattefri omdannelse til ApS for relativt små midler. Regn med ofte 6-8.000 kr kan klare det, og har du i IVS mulighed for at opspare 40,000 kr efter skat, så har du i personlig virksomhed nok også mulighed for at skaffe de penge.

Bagsiden - Man har personlig hæftelse - men det har mange IVS i forvejen i banken. og de kan ofte slet ikke få kredit i alle fald, så det er nok ikke altid så problematisk


Værst er det hvis man vil være flere ejere for I/S med solidarisk hæftelse KAN være problematisk, men igen - man kan jo langt hen undgå risiko og omdanne ved succes.
----------------------------
Der er også lidt ændringer for enkeltmands selskaber som fremover skal have en kontaktbar adresse, og der indføres mulighed for at slette enkeltmandsvirksomheder uden kontaktbar adresse.

Mig bekendt har man jo aldrig måtte benytte postboks, og et kontorhotel har vel normalt en kontaktbar person der kan være repræsentant, så jeg må vente med at kommentere, til jeg ser forslaget mere uddybet. Det skal givet ses i sammenhæng med de mange andre forslag der jo går på hvidvask bekæmpelse.

Han man stor appetit kan man læse hele udsendelsen her på side 18 i lovkataloget 


Her har i Link du erhvervsstyrelsen over 50 sider redegørelse som beslutningen bygger på

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Ingen kommentarer:

Send en kommentar