torsdag den 2. maj 2019

Omregistre IVS til ApS?


Efter den nye lov med stop for nye IVS, så skal alle eksisterende omregistreres til ApS.

Det skal ske fra nu og frem til, at der senest 15 - 4-2021 skal være beslutning på generalforsamling om at omregistrere. Når generalforsamlingen har besluttet dette, så skal beslutningen og omregistreringen være anmeldt i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen senest 14 dage efter.

Sker det ikke, så vil der formentlig kommer rykker til selskabets digitale e-boks med en eller anden kortere frist, hvorefter selskaber der ikke har opfyldt loven, vil blive sendt til tvangsopløsning.


Lille ekstra: Hvis IVS ikke afleverer regnskab til tiden (ofte 31/5) så vil det ikke kunne blive genoptaget fra tvangsopløsning, uden det har kapital til omregistrering til ApS

Der er to måder at opfylde kravene for at omregistrere til ApS.
  1. Selskabet opbygger ved hjælp af overskud efter skat en bunden kapital på 40.000 kr. Det vil, hvis man idag har 1 kr. i kapital kræve ca 50.000 kr overskud før skat til afsætning.
  2. Selskabets kapital ejere skyder nye beskattede penge ind til bunden kapital på mindst 40.000 kr
  3. Det er den samlede kapital, egenkapitalen og evt ny kapital der skal være mindst 40.000 kr ved omregistreringen.

Kapitalen skal bekræftes, enten separat ved revisorerklæring - eller ved revideret regnskab (udvidet gennemgang rækker) som højst må være 5 mdr gammelt ved anmodning om omregistrering. Det er kun IVS der ikke har fravalgt revision der kan benytte regnskabet til omregistrering - øvrige skal via erklæring.

Her er det, at det kan være smart art omregistrere allerede i år, hvis man faktisk har 40.000 kr kapital der kan bindes.

Hvis man har 40.000 kr der kan sættes i bunden kapital allerede ved regnskabet for 2018 - som jo skal være inde senest 31 maj i år, så er det jo ærgerligt at vente, og måske få et underskud næste år, som gør man IKKE har kapitalen længere, så kan man ikke bare omregistrere.

Har man omregistreret i på basis af 2018 regnskabet og har man de krævede 40.000 kr i kapital, så vil selskabet ikke blive opløst, selvom man skulle få underskud i årene frem, og dermed miste kapital.

Der er ikke krav om lukning, fordi et selskab mister sin kapital. Der skal afholdes generalforsamling og tages stilling til, hvordan kapitalen forventes genrejst i kommende år, men andet sker der ikke. 

Det kan der for være klogt for de IVS, som har 40.000 kr til bunden kapital for regnskabsåret 2018 NU at lade dette revidere. Det rækker med det som hedder "udvidet gennemgang" som giver revisorpåtegning.

Afholdes så generalforsamling og indsendes denne med det reviderede regnskab inden 31/5, så kan IVS nu være omregistreret til ApS - navnet ændre - vedtægter mm

Det kan således anbefales, at alle IVS der 31/12-2018 har kapitalforhold til 40.000 kr bunden kapital, nu lader dette regnskab revidere og anvende til omregistrering.

Bemærk, at vi taler bunden kapital. Det handler ikke om hvad der står på bankkontoen, men om, at der samlet skal være en egenkapital efter skat på 40.000 kr som kan bindes.

Jeg blogger af interesse og kan ikke holdes ansvarlig for evt fejl eller misforståelser. Min blog er ikke erstatning for professionel rådgivning

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S


Ingen kommentarer:

Send en kommentar