torsdag den 2. maj 2019

Arbejdsskade forsikring kort


Her er en kort version af: Krav til lovpligtig arbejdsskadeforsikring

Der findes også en lang - og den kan alle læse HER 

Arbejdsskadeforsikring er ikke blot en forsikring hvis man får noget i hovedet. Den omfatter også langtidsskader, museskader, skærmskader, muskelskader ved ensidige bevægelser mm og er derfor ikke kun relevant ved farligt arbejde.

Mange hævder, man ikke skal være forsikret som ejer og direktør i et holdingselskab mm men det er galt. Jeg kæmper pt med arbejdsskadestyrelsen for at få et 100% klart svar på om ejere af holdingselskaber SKAL være forsikrede som registreret direktør, men styrelsen er, for at sige det mildt, helt ude af stand til at svare klar desværre. Jeg kommer tilbage når hvis de nogen siden får ansat en der kan svare klart. Da bod er 5.000 kr + beløb til forsikrings-kasse vil jeg råde alle til ,uanset hvad, lige at få holding CVR med på policen.

1

Selvstændige = personer som ejere af personlig virksomhed er ikke omfattet at loven. Omfattet er alene ansatte og- ejere af selskaber der samtidigt er direktør eller andet - med eller uden løn og med eller uden kontrakt,-  anses som ansatte.

2

Alle der står som ansat, herunder ejere, i selskaber, som udfører arbejde, uanset de er lønnede eller der er omsætning i selskabet, - skal være omfattet af arbejdsskadeforsikring


3
Man kan godt være ejer og ikke udføre arbejde, og så skal man naturligvis ikke være dækket - men så må man heller ikke stå registreret som dirktør.

4
Alle ejere der står registreret som direktør eller andet  i Erhvervs- og selskabsstyrelsen ER at se som ansatte og, skal være omfattet af arbejdsskadeforsikring uanset de har lavet en kontrakt med sig selv eller andet  med mindre alt arbejde er udliciteret - Se pt. 5. Gælder både i drift og holding.

5
HVIS ejer, som også er registreret som direktør, udliciterer arbejde med regnskab mm til enten revisor eller datterselskab, så vil man kunne undlade arbejdsskadeforsikring
Principielt skal der så gerne ligge en regning - også selv om det er - fra datter til moder-holding, efter armslængde princip, - eller - fra revisor/bogholder eksternt, som kan vise, at arbejdet faktisk ER udliciteret 

6
Boden for ikke at være sikret er 5.000 kr per manglende forsikring plus et beløb til en forsikringskasse som arbejdsskadestyrelsen opkræver til, sidstnævnte 3 ud tilbage.

7
Kravet dækker som nævnt alle kapitalselskaber - herunder både driftsselskaber og holdingselskaber.

8
Man kan i mange fald, hvis man er samme eneste ejer af både et holdingselskab og et driftsselskab, få begge CVR numre med på en og samme forsikring. Er man flere er det vanskeligere.

9
Man kan forsikre deltids, hvis man kun arbejder deltids, f.eks. hvis man i andet arbejde er dækket af arbejdsskadeforsikring - men det ændrer ikke ved de ovenstående punkter.

10. 
Det er ikke lovkrav, du har en kontrakt som direktør og samtidig ejer MEN - det er altid klogt at udarbejde en lille kontrakt, både for klarhed ved dækning ved arbejdsskade siden, og af hensyn til f.eks afsættelse af evt. feriepenge mm.

Link til AES om sagen
Link til revisor udredning om sagen
Gentaget link til den lange mere nørdede version om arbejdsskadeforsikring HER

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

”Introduktion Til REGNSKAB” – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

 

Facebook råd

Ingen kommentarer:

Send en kommentar