mandag den 28. september 2020

Skattekonto for at undgå negativ rente


Negativ rente betyder, at man betaler rente til banken når man har penge stående på sin bankkonto. 
Årsagen er, at renten i hele verden længe har været brugt som finanspolitisk virkemiddel for at holde hånden under erhvervsliv, og holde aktier lidt oppe. I Danmark og det meste af EU, er den dermed nu negativ, og banker betaler rente i nationalbanken, hvis de har overskudslikviditet. Af den årsag, opkræver flere og flere banker naturligt nok også rente af os som kunder, når vi vil sætte penge ind.

Det føles meget omvendt for de fleste, men er ikke spor mere unaturligt, end at renten i højrentetider kunne være 6% og et fald fra 0 til - 0,7% er ikke spor mere mystisk, end når den tidligere faldt fra 6 til 0, men NU reagerer rigtigt mange, af mest psykologiske årsager.

Der er masser af fordele for erhverv ved lav rente, også det at låne penge sker til lavere renter, og huse f.eks. belånes i dag til 0-1,5% rente kun.

Husk også, at det ofte ikke er store summer, 0,7% af 100.000 kr er 700 kr og dem er der så fradrag for, men for virksomheder, og nu også for private, som ofte må betale negativ rente, med store summer kontant i banken, er det naturligt at overveje, hvad kan jeg gøre for i det mindste at opnå et 0.

Private kan ofte bruge værdipapirer til mere langsigtet investering, og det KAN firmaer også, men det er langt mere kompliceret.

Personlig virksomhed må flyttet penge over på en personlig konto, der ikke giver 0 rente, og det kan stadigt findes. F.eks. Santander bank giver et lille bitte + mod binding i 1 måned, og Norwegian og også uden negativ rente. 
 Det at man kan benyttet en privat konto skyldes, at man i personlig virksomhed må hæve alt det man vil personligt, uden det har betydning for skatten. (mere om det i Link Her)

Selskaber som ApS og IVS (A/S) kan ikke hæve penge over på en personlig konto, da det normalt  ville være ulovlig hævning (aktionærlån) 

Selskaber kan i stedet benytte skattekontoen til en del af overskudslikviditeten.

SKATTEKONTOEN kan benyttes af både selskaber og af personlig virksomhed.


Log på SKAT som erhverv og se punktet skattekonto og gå så ind under punktet udbetalingsgrænse. Denne skal hæves for at SKAT ikke omgående sender overskudspenge retur. SKATTEKONTO finder du til venstre i det vandrette bånd.
Klik på denne, og efter klik på dette punkt, finder du i venstre panel, udbetalingsgrænse. 

Den kan du sætte til f.eks 200.000 kr (se grænserne lidt længere fremme) og så kan du overføre penge ved at bruge punktet BETAL i samme venstre panel under skattekonto.

Får du så brug for pengene, så sætter du udbetalingsgrænsen ned, og så vil den del af beløbet der er over udbetalingsgrænsen, kort tid efter indgå på virksomhedens nemKonto og kan bruges til alm. betalinger.

Der forskellige grænser for hvor højt man må hæve loftet - og dermed for, hvor mange penge man kan have stående, uden SKAT opkræver negativ rente. 

Med Lov 175 vedtaget i foråret, besluttede folketinget, at hjælpe virksomheder der fik evt overskudslikviditet ved at udskyde momsen, eller ved at få hjælpepakker, til at undgå negativ rente. Det skete netop ved at give mulighed for at anbringe penge på SKATTEKONTOEN til 0 rente.

Grænserne er:

10 mio. kroner fra 25/3-2020 til og med 6/5-2020
100 mia. kroner fra 7/5-2020 til den 16/6-2022
200.000 kroner, fra 15/6-2022 og frem (tilbage til den gamle "før Corona" beløbsgrænse)

Disse grænser giver mulighed for, at virksomheder kan tilbagebetale evt rentefrie moms og lønsumsafgiftslån inden betalingsfristen, uden at virksomheden behøver at få beløbet udbetalt fra skattekontoen, og dermed risikere negativ rente.

Indbetaling kan foretages med dankort eller MobilPay via DIBS eller bankoverførsel med FI kode (som altid er den samme for dig til alt skat og moms i firmaet) og som du finder under stamoplysninger i menuen "skattekonto"

Frem, fra 15/6-2022 vil det være grænsen på 200.000 kr der gælder.

Når jeg skriver "indtil videre" så skyldes det, at også staten faktisk jo kan have udgift ved at opbevare penge i et negativt rentemiljø, og at SKAT også kan indføre negativ rente. men jeg tror de vil fastholde 0 for positiv saldo så langt de "kan": 

Jeg blogger her bare efter min bedste viden, og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misfortolkninger i mine tekster.

 

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

 

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

 

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

 

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

 

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

 

"ApS" Alt om anpartsselskaber

 

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

 

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

 Facebook råd

Ingen kommentarer:

Send en kommentar