torsdag den 20. maj 2021

Slip generthed - vov at ringe - elektronisk kontakt er ofte skidt

 JEG ER GODT TRÆT AF DE MANGE TRÅDE PÅ FACEBOOK OG ANDRE MEDIER, HVOR FOLK SPØRGER: HVAD SKAL JEG GØRE, MIN KUNDE SVARER IKKE PÅ E-MAIL - ELLER, JEG KAN IKKE FÅ KONTAKT VIA MESSENGER - HAR REAGERER IKKE PÅ LINKEDIN - MINE SMS BESVARES IKKE -  OG OG

Det her er ikke en opfordring til mere uopfordret telesalg af alle mulige mærkeligt ting, men retter sig til de mange med firma, hvor de bare er sig selv alene, og hvor de for ofte glemmer, at skabe en personlig relation til kunder, leverandører og andre stakeholders, men gemmer sig bag elektroniske midler som e-mail, messenger, SMS osv.

Det er blevet alt for almindeligt, for alt for mange, at hele kontakten med kunder, leverandører, revisorer, SKAT og hvem ved - snart kæresten, - skal foregå elektronisk - uden personlig telefon.

Der ER en grund til, at markedsføringsloven forbyder elektronisk kontakt, uden forudgående aftale. Det er fordi, det er så utroligt let at kontakte alle mulige - ofte i 1000 tal elektronisk, modsat det gode gamle, med at ringe til folk, eller tage på besøg.

Det handler ikke om, at der er forbudt at rykke en kunde elektronisk - men om, at ALT FOR MANGE i dag er blevet hunde bange for at ringe til hinanden. 

Det er for mange "grænseoverskridende" at skulle ringe op til en anden, og sige.

"Du mangler at betale din regning fra x/xx)" eller

"Hej - jeg søgte job hos jer var jobcenter e-mail - jeg vil høre om jeg er med i opløbet?" eller

"Hej - Vi lavede en ny hjemmeside til dig for ½ år siden - er der mere vi kan tilbyde dig i den forbindelse?"

Det var bare "dårlige" eksempler, men eksempler på, hvor rigtigt mange i dag mener, at den slags, det klarer man alene via  - e-mail, PB, messenger, facebook, SMS, linkedin - eller andet elektronisk, så modtager kan svare lige når det passer.

Sandheden er bare ofte, at det er blevet ren bekvemmelighed og, at det har ført til generthed, hvor man ikke som en med et godt tilbud, tør ringe til nogen, eller sågar tage ud og besøge en potentiel kunde, i god gammel "kold kanvas salg"

Jeg tror man går glip af en masse.

Mange rykker for betaling gang på gang via elektroniske midler, men de kunne med en enkelt eller to opringninger, have fået en kontakt, som forklarede hvad der var galt, og aftalt - hvornår penge blev betalt.

Det samme gælder for leverandører:

Mange spørger på Facebook, Amino osv - HVOR kan jeg få leverandør til tøj og dropshipping??

Hvad tror de?? Mon nogen der har super gode leverandører vil fortælle hvem det er og skaffe sig en konkurrent?

Det er samme sag - det er over-bekvemmelighed og frygten for at skulle kontakte. 

Svaret er, at man ringer til ambassader, handelsafdelinger osv - og skaffer sig adresser og kontaktpersoner, og disse kan man så skrive til, MEN også ringe til - for:

Vi får alle sammen utroligt mange mails, PB, Messenger, SMS og kan umuligt tage dem alle højttideligt. De ryger i skraldespande ofte. 

Vi skal have en kontakt, hvor et levende menneske, har mod og hjerte til at ringe til os, og have forberedt sig godt, så vi har lyst til at lytte på budskabet.

Det er ikke altid spor let, for mange, i modtagerenden, er så selvhøjtidelige, at de nærmest smider røret igen, hvis nogen de ikke kender ringer, for at få en kontakt.

Det er vejen til et sygt handelssamfund.

Hvis de som tager mod opkald, nærmest føler sig som konger, der ikke gider høre på andre, og de som har et budskab, snart kun tør bruge elektronisk kontakt, hvor de slipper for det generte øjeblik, hvor "modstanderen" svarer, så taber vi i forhold til mange andre lande, hvor det personlige bruges.

Vi skal holde op med KUN at bruge elektronisk kontakt. Det er fint til mange ting, men vi skal også kunne se hinanden i øjnene og høre hinanden i ørene - så ordentlige kontakter skabes.

Tænk over det - Det er SUPER at vi har alle de elektroniske muligheder for den helt daglige praktiske kontakt - men forhold der betyder noget, klares stadigt bedst - personligt.

vh John Hannover

HUSK AT CHECKE INDHOLDSFORTEGNELSEN I MIN BLOG SOM DETTE LINK 

 

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE.
DER ER LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB SIDEN HOS SAXO

MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

 

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

 

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

 

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

 

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

 

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

 

"ApS" Alt om anpartsselskaber

 

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

 

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

 

 Facebook råd og   GOOGLE BUSINESS MED TILBUD





Ingen kommentarer:

Send en kommentar