onsdag den 13. februar 2019

Ser investor ned på løn?


ANONYM SPURGTE PÅ BLOGGEN:

Hej John! super fed blog du har dig her! :-) Det er virkelig flot at du tager dig tid til at hjælpe mennesker som ikke lige kender alle reglerne mht. til iværksætteri. Må indrømme at jeg selv er meget uvidende når det kommer til stykket, men der er dog én ting som jeg godt kunne tænke mig svar på.
Hvordan kan det være at det bliver set ned på at give sig selv løn?? Så også et program på TV3 forleden, hvor millionærer skulle se på ideer, og så beslutte om de ville støtte det, men hvor de blev overrasket over at et ægtepar gav sig selv løn fra deres eget firma. Har set det mange steder hvor folk bliver overrasket over netop det at give sig selv løn.. men så sidder jeg her så uvidende som jeg er og tænker, hvor har de ellers regnet med at de skulle få penge? o.O Folk skal vel have en indtægt et eller andet sted fra?? altså medmindre de har regnet med at man skal bo i en skraldespand? haha.. Kan du give mig svar på hvorfor det ikke er smart at give sig selv løn? og hvorfor folk reagerer negativt når de får det at vide? Tusind tak på forhånd! Håber du har tid til at give mig et svar! :-)


OG MIT SVAR

Der bliver som ikke set ned på at give sig selv løn MEN:

Der bliver nok ofte set ned på - hvis man søger en investering, og investors penge sÅ i stort omfang går til at man skal give sig selv løn.

Investorer vil jo gerne have, at man selv har hånden på bagepladen og selv lægger noget i - enten penge - eller tid - uden at investors penge så bruges på løn.

Hvis du driver en virksomhed der tjener penge og du selv har en normal og rimelig løn ud fra den indtjening der måtte være i virksomheden, så har investorer normalt IKKE spor imod det - men kommer man med noget - der ofte ikke har en større værdi - en opstart - og vil have 1 mio fra en investor, og så selv spiser en god del af det beløb til løn/kager/mad og privat bolig, så giver det ofte negativ reaktion

Lønnen skal komme fra virksomhedens indtægt - og er den så inden for normale rammer, ja så er den jo, som alle andre udgifter med til at vise resultat til skat i virksomheden og dermed et grundlag for investor at byde ind på. 


Det skal normalt ikke være investors penge - der skal ud til at iværksætteren kan leve.

Det skal komme fra enten virksomhedens indtægt inden investeringen, eller - man skal have sparet op, så man kan tilbyde blod sved og tårer til at banke forretningen igang - uden man hæver investors penge selv

vh John H


SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S

Ingen kommentarer:

Send en kommentar