onsdag den 3. april 2019

Indregning af datterselskab i holdingselskabs regnskab


Datterselskaber kan indregnes i ikke-børsnoterede holdingselskaber til dagsværdi eller kostværdi (anskaffelse)

Kapital andele i virksomheder med ejeranden under 20&


Disse skal som hovedregel tages med til Dagsværdi og regulering fra forrige regnskabs værdioptagelse tages i resultatopgørelsen som finansiel indtægt/udgift.

Det er naturligvis ikke altid let, at finde dagsværdien og årsregnskabsloven giver derfor mulighed for, at man anvender kostpris som bedste udtryk for dagsværdien, hvor intet andet er muligt

Tidligere skulle man i "anvendt regnskabspraksis" anføre, at indregning skete til dagsværdi, men fra 1/1-2016 har selskaber kunne bruge kostpris uden bemærkning - blot skulle man være opmærksom på, at det så var ændring af regnskabsprakses. Dette er ikke tilfældet hvis man kun har været ejer siden 1/1-2016

Kapitalandele i virksomheder med en ejerandel på 20 % eller mere:

Her er der tale om associeret virksomhed.    OG
Kapitalandele i virksomheder med en ejerandel på 50 % eller mere:
Her er der tale om datterselskabvirksomhed.
Her skal kapitalandele for begge generelt indregnes til kostprisen. Dermed undgår man løbende regulering til dagsværdi, og kun hvis værdien falder væsentligt skal man foretage nedskrivning.
Der er også mulighed for fast at indregne efter dagsværdi eller - den "indre værdi"
Anvendes dagsværdi, så skal regulering af denne føres direkte på egenkapital som bunden reserve, og den må ikke føres over resultatopgørelsen.
Ved indregning efter indre værdis metode optages kapitalandele balancen til en forholdsmæssig andel af den regnskabsmæssige indre værdi i den associerede virksomhed eller dattervirksomhed.
Brug af dette er lidt mere komplekst og falder nok ude for brugere af denne blogs behov så, som med alt andet der kan være tvivl om anbefaler jeg altid I går til en revisor.
Jeg blogger her efter bedste viden og kan ikke holdes ansvarlig for evt. fejl eller misforståelser i min tekst - kontakt altid specialister - revisor eller advokat ofte - ved tvivl.

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØB. MANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S



Ingen kommentarer:

Send en kommentar