torsdag den 13. juni 2019

IVS på Grønland/Færøerne - Jamen dog

Jeg troede først det var en lidt sjov provokation, men nej for, der er seriøse anbefalinger fra www.ditselskab.dk advokat Jacob Tøjner, som laver et set-up til formålet - så det må jo tages som alvorligt ment.
For mig at se, er det ikke nogen specielt oplagt løsning.

Jeg mener Færøerne og Grønland - lovmæssigt er samme sag i øvrigt - rigsfællesskab, krav om lokal kontakt osv - men muligt med IVS endnu.

Selskabsformen IVS har fået et så elendigt ry - banker skyer dem og mange leverandører ligeså, og kommer man så, som dansk - med et Grøndlandsk IVS - tror jeg man kan have skudt sig selv ret kraftigt i foden - MEN MAN KAN:

Jeg mener helt kort, at rigtigt mange, der ikke kan skaffe 40.000 kr som de kan bruge som arbejdende kapital i et ApS, er bedre stillet med personlig virksomhed, som de så kan omdanne til ApS hvis det bliver en stor succes - eller man synes man tager for stor personlig risiko - men hvor man, hvis det ikke gå så godt, har fuldt fradrag for tab i opstarten, og slet ikke skal stille med kapital - kan drive selskabet fra DK - og slipper for officielle regnskaber udsendt, kan få kørepenge som fradrag uanset løn, og mange andre fordele - som gennemgået HER I LINK 


Jeg troede faktisk ganske ærligt, at det var en sjov provokation, men det er det ikke, og det er bare at tage kontakt, så får man givet også hjælp mod betaling.

Jeg vil bare kort pege på:
 1. Generelt er 1 kr ikke meget at drive selskaber med.
 2. Ofte er man bedre stillet, hvis man kan begrænse risiko, ved at starte i personlig virksomhed , i alle fald hvis man ikke er flere personer sammen
 3. Er man flere, så skal man kunne skaffe 40.000 kr i de fleste fald.
 4. De 40.000 kr i ApS får man hurtigt glæde af til udgifter i en lang startfase - og man får dem jo retur skattefrit (eller fradrag ved tab)
 5. Man skal have en grønlandsk/færøsk adresse hvor myndighederne kan kontakte en - Det kan både koste, og vise sig besværligt.(kravet bekræftet af selskabsstyrelsen) Postbox rækker ikke (ganske som i DK) Der skal dog nok at stifteselskaber kunne skaffes kontakt kontorer mm - men givet igen til en eller anden pris.
 6. Man er stadigt, når ledelsen er i DK og selskabet drives fra DK, pligtig til helt alm. dansk selskabsskat 22% og moms 18%.
 7. Man skal aflevere årsrapport til selskabsstyrelsen i DK og selskabsselvangivelse til Danmark og oven i det - selvangivelse til Grønlands/Førøernes hjemmestyre.
 8. Jeg TROR man får MEGET vanskeligt ved at finde en bank, der stiller erhvervskonto op, med IVS på Grønland/Færøerne og ledelse i Danmark, uanset man søger dansk eller grønlandsk bank. Det ville jeg afdække INDEN jeg kastede mig ud i stiftelse.
 9. Hjælp til stiftelse på Grønland/Færøerne - evt selvangivelse til både DK og Grønland/Færøerne, kontorhotel eller andet, som kan være del af pakkeløsning - kan let koste ganske meget
 10. Hvis det bliver et problem i omgåelse af stop for IVS, kan loven så let som intet udvides til at dække Grønland/Færøerne, med krav om omdannelse. Så kan man hurtigt stå med bukserne ned om haserne.
 11. IVS som burde beskytte personligt, gør det ofte kun i meget lille grad, da alle leverandører generelt kræver forudbetaling - husleje depositum, kaution fra ejer i bank så det er ikke så almindeligt, overhovedet at opbygge en gæld der kunne være personligt ødelæggende. Den gæld IVS oftest har ved tvangslukning/konkurs, er til moms og skat.
 12. Får man ansatte - så er selskab nok det rigtige valg - ApS eller IVS
Skal jeg være rigtigt ærlig, og det er jeg jo normalt, synes jeg det er en lidt pjattet løsning, med mindre ens marked er netop de områder, og man tit selv er i de områder.

SE MEGET GERNE MINE 8 E-BØGER OG PAPERBACKS SOM ER GULD VÆRD FOR MANGE MED LINK TIL INDHOLDSFORTEGNELSE OG KØBMANGE AF DEM KAN SPARE DIG PENGE I DET DAGLIGE I FIRMAET:

Dette er links til alle bøgerne – og du kan se indholdsfortegnelse inden du beslutter dig.

"STARTUP" - ANDEN UDGAVE af iværksætterbibelen - endnu kun ude i paperback version - med update om IVS lov og meget andet godt materiale

”START-UP" Komplet iværksætter ”bibel” – Lækker inspirerende hardcover bog med alle former for virksomhed, IVS + ApS og masser af inspirerende materiale at kaste sig over, og siden som uundværligt opslagsværk

"Grundbog til dig der vil være selvstændig". E-pub bog med ALT det grundliggende skrevet let fatteligt for dig der vil være selvstændig - for alle virksomhedsformer - stiftelse og hele driften

”Jeg vil være SELVSTÆNDIG" Alt om at stifte og drive Enkeltmandsvirksomhed, PMV og I/S, samt selskaber som IVS og ApS

Introduktion Til REGNSKAB – en begynderbog om regnskab og bogføring

”Fradrag” Generelt om regler og praksis i fradrag + alfabetisk ordnede fradrag

"ApS" Alt om anpartsselskaber

”IVS” – Om at stifte og drive Iværksætterselskab - IVS

”Personlig virksomhed” Om at stifte og drive enkeltmandsvirksomhed, PMV eller I/S
Ingen kommentarer:

Send en kommentar